Melissa Hemsley – Dat ik er echt happy van word !
Melissa Hemsley maakt mij gelukkig
Als ik over iets faalangst heb in mijn leven, dan is het wel met koken. Iedereen, werkelijk ie-der-één lijkt veel beter en met gemak beter met eten te kunnen omgaan dan ik. Het helpt echt niet dat het lief een natuurtalent is, iets wat ronduit verlammend werkt. Als ik al echt iets op tafel wil zetten voel ik zoveel stress dan het bijna per definitie fout loopt. Het brandt aan, het is niet gaar, het duurt een uur langer dan ik dacht. You name it !
Gezien het lief voorlopig niet meer elke dag kookt, ben ik genoodzaakt om voor het eigen potje te zorgen. Tegelijkertijd wil ik toch een beetje indruk maken. Dat geef ik gewoon toe. Ik wil bouwen aan meer zelfvertrouwen en laten zien dat ik toch ook iets kan. Dat het niet persé aangebakken moet zijn. Meer nog: dat de bistroman (hier in de buurt) niet lachend moet zeggen, ‘oei, Kaat gekookt ?’. Want dat gebeurde wel. Dat wij uit pure ellende dan toch maar uit gingen eten.
Easy Peasy, die Eat Happy van Melissa Hemsley
Een goed kookboek is voor mij dus van groot belang. Makkelijk, geen ingrediënten die ik niet ken (laat staan niet in de winkel vind) en liefst ook niet al te lang in de keuken. Ik doe er sowieso al langer over dan een normaal mens. Mellisa Messley to the rescue !
“Eat Happy” dekt trouwens de lading, want op één of andere manier is het eten ook altijd kleurrijk en een feest voor het oog.
Watermeloen, feta en gegrilde avocado met olijvendressing
Bovenaan links zie je de foto uit het boek, rechts mijn ‘creatie’. Er zijn verschillen !
Voor de salade
- avocado (gegrild)
- tomaten
- watermeloen
- feta
- muntblaadjes
dressing
- 150 gr. ontpitte olijven
- knooflok (1 teentje)
- olijfolie (7 eetlepels)
- 4 eetlepels appelciderazijn
- 2 theelepels honing of ahornsiroop
- zout en peper
Hoe gemakkelijk kan het zijn ?
Het eerste dresseer je gewoon op je bord. Voor de dressing stop je gewoon alles in een blender en hup, daar is je dressing.
Ik had het in minder dan een half uurtje klaar.
bijgerecht tot hoofdgerecht maken
Deze salade staat onder ‘bijgerecht’, maar ik maakte er – door de restjes in de frigo – een hoofdgerecht van. Ik deed er nog twee handen vol rucola bij en een BBQ-worst die de dag geen klant had gevonden. Die sneed ik in stukjes. Verder nog een kommentje couscous (met munt) en hup, daar had ik mijn hoofdmaaltijd !
Zalig ook bij BBQ- daar imponeer je toch een beetje mee !
Fier gelijk een gieter. Niets aangebrand !
Praktisch
Naar verluidt is Melissa Hemsley behoorlijk beroemd, maar ik ben dan ook een newbe wat koken betreft.
Eat Happy , Feel Good gerechten in 30 minuten is uitgegeven bij Fontaine uitgevers, telt 285 pagina’s en alleen al de foto’s maken je gelukkig.
Te koop bij o.a. Bol.com voor € 29,95.
Prima cadeau voor een gastheer of gastvrouw !
Tip, van hetzelfde soort kok als jij : het kanaal van Loïc op YouTube. Bv. de pasta alla carlofortina is écht poepsimpel en mega lekker ? https://www.youtube.com/watch?v=4_JubuDuLGg
(want wat jouw slaatje betreft : een avocado net treffen als hij rijp is vind ik al redelijk onmogelijk, en appelciderazijn : koop je dat dan specifiek voor zo 1 gerecht, en hoeveel flesjes van dat soort raar spul heb je dan in huis na een jaar ??? ? )
Die appelciderazijn stond hier tot mijn verrassing in de keuken ! (Het lief veronderstel ik). Die avocado los ik de volgende keer op door zo’n doosje diepvriesadvocado van de AH. Hier in huis omwille van smoothies.
Die pasta van Loïc dat ga ik kunnen ? . En ook eens zien voor de rest. Dank voor de tip !
Diepvriesavocado, dat bestaat ??? Geweldig, een nieuwe wereld gaat open ! 🙂
Nooit meer last met advocado !