Pudding : de allersnelste wijze, zonder aanbrandrisico !
Pudding op klassieke wijze : de risico’s
Ben jij ook iemand die gewoon volgt wat op het ‘zakje’ van het puddingpoeder staat en bijgevolg de melk aan de kook brengt, in een andere pot vanillepoeder met een beetje melk en suiker mengt om het dan vervolgens bij de kokende melk te voegen ? Ik dacht dat het zo moest. Met alle risico’s vandien. Want de suiker brandt snel aan en dan heb je zo’n lelijke plakkerige verbrande laag in je kookpot waar je lang aan schrobben mag. Plus dat je pudding slecht smaakt, zelfs al is die suiker maar een béétje verbrand. En je moet er continu bij blijven.
Pudding op de wijze van de schoonmoeder
Ik keek dus echt wel mijn ogen uit toen ik zag hoe mijn schoonmoeder, een kranige 80-er op gemak en bijna risicoloos (het leven is nooit risicoloos !) pudding maakte ! Met véél minder afwas en in véél minder tijd !
- Doe alle ingrediënten in een kom
- Zet de kom in de microgolfoven voor 4 minuten (ik zet het op 750 watt)
- Pot eruit en roer alles eens om. Het is normaal dat het nog niet ‘dik’ is
- Opnieuw 2 minuten in de microgolfoven. Nu hou ik het wel in het oog.
- Haal de pot eruit en roer eens om.
Dat is het. Kan het nog sneller ? En je hebt maar 1 pot om af te wassen ! Geen risico op aanbranden ! En natuurlijk ook weer perfect voor in ‘de caravan’, want geef toe, dat smaakt toch àltijd ?
Nostalgie
Pudding is voor mij altijd een beetje nostalgie. Ik ben er als kind mee ‘opgegroeid’. Omdat we op vrijdag traditioneel vis aten en mijn moeder ervan overtuigd was dat we op vis alleen de dag niet doorgeraakten, kregen we met z’n allen na het eten een ‘soepbord’ pudding.
Alleen als we onze vis hadden opgegeten natuurlijk ! Maar dat is voor mij nooit een probleem geweest. Als kind was ik al gek van vis.
Wat ik mij nu al een hele tijd afvraag … ben ik nu de enige die dit niet wist, van die ‘snelle manier’ ?
Ik wist ook niet dat je op die manier pudding kunt maken. Nu is het al lang geleden dat ik er nog eens maakte, maar toen de kinderen op de lagere school zaten, deed ik het elke woensdagmiddag.
Later zullen we het voor de kleinkinderen maken 🙂
Hallo, ik vond ook uw snelle manier om pudding te maken…. heb van de week de normale manier gemaakt en ook griesmeel pudding. Nu maak ik nieuwe griesmeel pudding, en ja aangebrande bodem… van de week niks aangebrand… nu op zoek naar een goede nieuwe kookpot, dat ik jouw bericht zag…. heb alles genoteerd en ga ik het ook zo proberen en ook met de griesmeel pudding…
Bedankt.
Veel succes!
Moh, ik doe/deed het inderdaad altijd volgens het boekje. Nu ga ik het toch een keertje in de microgolf proberen 🙂 Heb je dan toch nog dat velletje? Want daar werd bij ons vroeger voor gevochen 🙂
Het velletje komt er bij het afkoelen. Dus als je ‘m onmiddellijk in potjes doet krijg je overal velletjes 🙂
Waaw! 🙂 Wat kan ik gelukkig worden van simpele dingen te ontdekken. Net uitgeprobeerd en inderdaad letterlijk op een paar minuten gefikst. Ook hier echt jeugdsentiment, vrijdagavond samen met het programma ‘De Droomfabriek’ een lekker kommetje (zelfs nog warme) pudding… Mmmh. Smakelijk! 😉
Smakelijk!
Wist ik niet … Bedankt voor de tip
Ik heb dat ooit ook eens in de microgolf gemaakt, maar dat is lang geleden. Ik ga het ook nog eens proberen .
mijn grootmoeder doet het ook zo, maar zelf maak ik hem ook altijd in de pot!
Beste Kaat, ik ben gaan zoeken waarom ik geen pudding/vla met mijn inductiefornuis kan maken.
Hoera ik kwam jou site tegen en heb de niet dik te krijgen vla die ik net gemaakt had ,over gegoten in een magnetronschaal,5 minuten op 700 graden 4 minuten laten koken, noem je dit ook koken? En een mooie schaal vla precies op dikte. Nu staat de pan met een grote aanbak laag op met soda, over zuinig zijn met stroom gesproken :>((
Het hoeft geen betoog dat mijn vla voortaan in de micro gemaakt wordt.
heel veel dank voor je tip ook aan je schoonmoeder:>)
Super! Toptip! Ik heb het al verschillende keren gedaan en is even lekker!