Pizzataart uit De Snelle bakplaat: voor wie (stiekem) lui wil zijn
Onmiddellijk naar het recept? Scroll naar beneden!
Snelle Bakplaat = snelle gerechten en veel complimenten!
Tegenwoordig krijg ik nogal wat complimenten over mijn kookkunst. Best sterk als je bedenkt dat ik helemaal niet vaardig ben in de keuken en over zero kooktalent beschik. Maar mijn ‘koken’ is gegeerd. Het geheim? Originele poepsimpele gerechten die lekker zijn en bovendien nog eens ogen alsof ze arbeidsintensief zijn. Ha! En laat de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer nu één van mijn best bewaarde geheimen zijn.
No risk, no stress
Bovendien hou ik niet van stress en wil ik gewoon mijn benen onder tafel rollen en eten. Niet meer in de weer zijn met ‘zijn de aardappelen al gaar’ en ‘brandt dat vlees niet aan’. Dingen die mij stress bezorgen wegens hoge waarschijnlijkheid. Sedert ik echter het concept (en het boek!) van de Snelle Bakplaat ken zijn dat allemaal geen zorgen meer. Wist je overigens dat je bijna geen afwas hebt als je kookt met zo’n bakplaat? Kijk zie, weeral meegenomen.
De beroemde pizzataart
Maar goed, ik krijg zoveel vragen over die pizzataart dat ik toch maar het recept zal prijsgeven. Voor de andere recepten (die wel eens mijn Instagramfeed passeren) zal je zelf op zoek moeten gaan naar het boek. Maar voila: het recept dus. Ik ken het al uit mijn hoofd en ik varieer zelfs. Maar dit is hetgene van de foto
Ingrediënten
- brocolli
- ajuin
- kerstmaten
- blik tomaten
- gehakt (ik neem halve kilo)
- bladerdeeg
- mozarella (ik nam zakje van 150 gram)
- komijn
- peper en zout
- bascilium (optioneel)
Bereiding (15′)
- Gehaktballetjes (kies zelf hoe groot, ik kies kleiner dan een pingpongbal) door balletjes te maken met het gehakt en daarin komijn en gesnipperde ajuin te verwerken.
- En dan ben je klaar!
- Nee geintje, maar het scheelt wel niet zoveel. Bladerdeeg over de schotel leggen zoals beschreven op de verpakking
- Bladerdeeg insmeren met tomaten uitblik, naar smaak beetje basicilum of kruiden bijdoen.
- Vervolgens brocolliroosjes, kerstomaatjes, gehaktballetjes schikken op de schaal
- Bestrooien met stukken gescheurde mozarella
Alles in de oven voor zo’n klein half uur
Invriezen
Met 500 gram gehakt heb ik echt teveel voor 1 pizzataart. Ik gebruik ongeveer 2/3 van de gemaakte balletjes en vries de rest in. Daar kan ik nog eender wat mee doen en altijd goed voor als er eens 1 persoon thuis is.
Het is dus allemaal zo simpel dat je het na één keer vanbuiten kan. Soms doe ik er wel andere groentjes bij als die hun houdbaarheidsdatum nabij zijn.
De Snelle Plaat – het boek
Dit recept komt uit De Snelle Bakplaat van Ruymini Yver. Het is uitgegeven door Becht, telt 240 bladzijden. Daar krijg je dan 75 recepten voor. Ieder recept heeft een eigen foto. Voor mij een must, want ik eet nogal ‘met mijn ogen’. Andere mensen overigens ook hoor!
Het boek is o.a. te koop bij Bol.com voor € 19,99.
Nog poepsimpele gerechten vind je hier. Veel zijn er dat niet, ik ben nog altijd keukenprinces in wording!